Până atunci exersez cu spor a spune „nu” - la proiecte, la ieșiri, la cărți (mă rog - nu chiar la toate :)) Și da, agenda mea e fix așa:
All in Blog
Până atunci exersez cu spor a spune „nu” - la proiecte, la ieșiri, la cărți (mă rog - nu chiar la toate :)) Și da, agenda mea e fix așa:
Întrebată ce înseamnă pentru ea PR, Crenguța a răspuns în cea mai frumoasă metaforă:
Eu sunt fan filmele cu super eroi și îmi place personajul Mistique. Ea este albastră și are capacitatea de a se transforma în orice are nevoie. Cam așa ar trebui să fie și meseria de PR. E nevoie de o transformare continuă!
Carlsberg a dezvăluit zilele trecute cele două sticle făcute cu gândul la mediu înconjurător. Aflate la stadiu de prototip acestea sunt dezvoltate în cadrul cercetării dedicate Green Fibre Bottle. Călătoria grupului făcută pentru a creea prima „sticlă” din hârtie produsă din surse sustenabile de fibre de lemn - care sunt atât 100% bio cât și reciclabile complet.
Scrierea unui discurs este una dintre cele mai frumoase părți ale oratoriei. Felul în care alegi cuvintele pentru a stârni imagini în mintea ascultătorilor, sau metaforele pe care le folosești pentru a stârni emoții în sufletul publicului - acestea fac diferența dintre un discurs bun și unul memorabil. Asta înseamnă artă! Și asta, la fel ca cea a oratoriei se învață.
Aleg cu atenție evenimentele la care mă duc, însă atunci când îmi permite timpul și pot să ajung la o conferință organizată de echipa BIZ. Asta pentru că știu că la ei voi găsi mereu oameni de la care pot învăța, evenimentele sunt bine organizate și plec cu inspirație pentru blog.
Urmăresc prezentările pe care cei de la Apple le au la lansările de produs cu interesul unui om care are ca pasiune vorbitul în public. Dacă am „furat” meserie de la Steve Jobs, acum mă uit ca să învăț
Budweiser vine cu o campanie ce a câștigat cel mai mare scor în „Percepție Culturală” conform Ace Matrix - lider în măsurarea eficienței unei campanii de advertising. Acest scor le oferă brandurilor posibilitatea de a cuantifica impactul atât pe cel pozitiv, cât și pe cel negativ în cultura și problemele sociale.
Ei bine, cei de la Channel 4 din Marea Britanie și-au folosit spectatorii și felul în care aceștia reacționau la oamenii de pe sticlă și au făcut o reclamă. Aceasta este menită să îți explice importanța părerii tale și faptul că ceea ce spui ajunge la prezentatori.
În articolul de săptămâna aceasta de la „Resurse de training” voi vorbi despre unul dintre exercițiile lui care se poate aplica pentru trainingurile de creativitate. Însă pentru că azi vorbim despre lucruri legate de advertising, o să urc aici poate cea mai inspirațională reclamă dedicată unui parc tematic Disney - cel din Paris:
Uneori dacă sunt exact ce îmi trebuie și nu mai reușesc să îmi găsesc ceva asemănător chiar încerc să îi recuperez prin lipire, peticire, branțuire…doar să îi mai port. Însă, până să văd ce înseamnă să faci un bocanc Dr. Martens (am dedicat un articol acestui procedeu acum ceva vreme) nu m-am întrebat niciodată cum se face un pantof sport. Tu te-ai întrebat?
Și ca să îți dai seama de ce spun că e mai simplă soluția de sus. Pentru primul meu spot radio (2007 cred că era anul) pe care l-am lucrat pentru o caravana muzicală - am stat 2 ore cu omul în studio pentru că nu reușeam (eu să explic - el să vorbească) să scoatem „acel ceva” care lipsea promovării. Două ore în care aș fi putut face un comunicat de presă, scrie un articol și răspunde la cel puțin 20 de mailuri. Când am tras voice-over pentru o reclamă (de care sunt foarte mândră de cum a ieșit), am avut nevoie de 8 duble pentru a prinde ritmul, intonația și volumul necesar emoției pe care o transmitea video-ul. A durat probabil o oră și ceva. Am băut la apă în ora aia, cât pentru o viață!
E încă vineri când m-am apucat să scriu acest articol. Dacă VPE-ul este „Lipiciul” și VPPR-ul este „poza” clubului, astăzi alerg să vorbesc despre dirijor.
Rolul de sergent este Cenușereasă cluburilor Toastmasters pe care le știu. Toată lumea vrea să fie președinte sau VPPR, dar un număr considerabil mai mic alege să candideze ca Sergent. De ce am zis că ești DIrijor dacă ai fost ales în acest rol? Pentru că tu faci să „cânte” sala. Primul impact pe care îl are cineva care vine la Toastmasters este locul de întâlnire.
Atât cei de la Puma, cât și cei de la Adidas sunt de zeci de ani printre mamuții reclamelor și a ambasadorilor sportivi (endorsement). Habar nu aveam însă că ambele branduri au pornit din aceeași familie, aceeași casă. Așa că dacă e luni - îți prezint o altfel de reclamă.
Pe 1 mai oficial am primit în familie o mașină Fiat Multipla. După Smart este a doua mașină favorită - în ciuda faptului că a primit premiul pentru cea mai urâtă mașină - fix design-ul este ceea ce m-a atras la ea. Au fost ani întregi în care am jinduit după una și anul acesta în sfârșit lucrurile s-au legat.
Semnată de agenția Wieden + Kennedy din Portland „Dream Crazy” este despre puterea propriei convingeri, este despre a îți folosi faima pentru a schimba lumea în bine și despre oameni care trăiesc sub sloganul „Just do it”. Mai jos, ai studiul de caz al reclamei unde poți vedea o parte dintre reacțiile pe care aceasta le-a stârnit.
A fi PR într-un club Toastmasters poate fi cea mai frumoasă experiență și cu ajutorul tău și o strategie clară și stabilită clubul tău va crește. Este însă important ca fiecare ofițer să își facă treaba bine. Și să colaborați, pentru că degeaba îi aduci tu în sala de ședințe dacă educația nu este de calitate sau birocrația este greoaie pentru că nu există o bună intermediere. Însă ține doar de tine dacă folosești rolul să înveți sau să devii mai bun în zona asta! Efortul pe care îl depui este egal cu răsplata pe care o vei primi din jur.
Acum printr-un parteneriat cu cei de la National Geographic, Ikea vine cu o idee strălucitoare din partea mea. Studiul obiceiurilor de dormit. Pe lângă faptul că o împachetează cu viața de cuplu și dormitul în același pat, cu umor și relaxare, mai adăugă și
Dacă mergi să vizitezi orice club din lumea aceasta - vei găsi oamenii ca ea: care învață cu zâmbetul pe buze, dornici de a împărtăși din experiența lor, de a se asigura că ai un mediu plăcut și sigur în care să înveți să vorbești în public. Alexandra este unul dintre acei lideri serviabili (Servant). Acest tip de lider conform lui Ken Blanchard au 5 caracteristici și dacă o vei cunoaște pe Alexandra personal le vei regăsi în ea.
1. Ascultă mai mult decât vorbesc;
2. Spun „noi” mai des decât „eu”;
Gen Z sunt mult mai atrași de video-urile interactive, cum ar fi de a-și construi o experiență pe care o pot controla. 48% dintre respondenții la studiu au spus că vor să interacționeze cu clipuri care reflectă anumite produse sau servicii de care ei sunt interesați. Așa că acum hai să ne gândim de câte campanii omnichannel ne-am lovit în România de la începutul anului?