Generația z și preferințele lor de marketing

Generația z și preferințele lor de marketing

Studiu Gen Z bloggermarin.jpg

Astăzi în loc să prezint o campanie care mi-a plăcut sau un clip publicitar wow, am decis să vă spun care mai sunt procentele cu privire la preferințe consumatorilor când vine vorba despre canalul de comunicare preferat. Toate acestea conform unui studiu recent condus de CMO Council și Pitney Bowes. Eșantionul a fost de peste 2000 de oameni din 6 țări cheie: SUA, Canada, Marea Britanie, Irlanda, Australia și Noua Zeelandă. Respondenții au cuprins reprezentanți din 5 generații cheie de influență: Gen Z, Millennials, Gen X, Baby Bloomers și Generația Tăcută. Un articol pe tema generațiilor găsești tot la mine pe blog dacă dai click aici.

GEN Z (născuți după 1997) spun că 88% din ei își doresc să aibă experiențe legate de branduri în digital, dar și pe canale fizice. 54% din grup spun că social media este canalul de top când vine vorba de influență, cu mult înaintea site-urilor. Diferența dintre Gen Z și celelalte sunt videourile din online care sunt cheia descoperiri brandurilor, fie că vorbim de social media sau de website-uri. Mai bine de jumătate (56%) își doresc ca produsele și serviciile pe care le dețin să fie reflectate în clipuri sau măcar cele de care sunt interesați. 43% doresc ca videourile să fie interactive.

Un lucru pe care îl au în comun cei din Gen Z ce celelalte generații este omnichannel marketing. O scurtă paranteză pentru a explica ce înseamnă omnichannel marketing. Acest termen se referă la abordarea vânzărilor multicanal care oferă clientului o experiență de cumpărare integrată. Poți face cumpărături de pe desktop sau de pe orice dispozitiv mobil, în timp ce ești la cinema, iar experiența va fi perfectă. Acum revenind la preferințe: 87% din Baby Boomers, 85% Millennials, 83% Gen X, și 82% din generația tăcută preferă combinația de canale fizice cu cele digitale. Elementele Omnichannel sunt: email, telefon, web, întâlniri față în față, video, social media și flyere în cutia poștală.

Gen Z sunt mult mai atrași de video-urile interactive, cum ar fi de a-și construi o experiență pe care o pot controla. 48% dintre respondenții la studiu au spus că vor să interacționeze cu clipuri care reflectă anumite produse sau servicii de care ei sunt interesați. Așa că acum hai să ne gândim de câte campanii omnichannel ne-am lovit în România de la începutul anului?

Te las cu un exemplu foarte mișto de la H&M din America:

Resurse de training: Go BANANAS

Resurse de training: Go BANANAS

Toastmasters și Leadership

Toastmasters și Leadership