Resurse de training online (12)

Joia trecută am participat la un eveniment organizat de Asociația Internațională a Facilitatorilor (IAF) din care fac cu mândrie parte. Așa am putut afla tot felul de trucuri de facilitare online de la Rebecca Sutherns - autoarea cartii Nimble Facilitation. Și unul dintre exercițiile pe care le-a făcut cu noi o să ți-l prezint astăzi poate te va inspira și îți va fi de folos.

Lumea VUCA

Povestind cu niște amici ulterior am primit întrebarea ce înseamnă lume VUCA, și mi-am promis atunci că voi scrie un articol pe temă. Însă…nu s-a întâmplat, așa că azi când sunt încă sunt în recuperare după o intervenție exploratorie și mi-am promis că nu mă dau jos din pat așa că recuperez pe zona de workshopuri. Și mi-am adus aminte de promisiune, am pus pauză la cel pe care îl vizionam: „Coaching in a VUCA world” și m-am apucat să scriu articolul acesta.

Barilla, paste și spectacol de tenis

Și pentru că orice reclamă bună are nevoie de multă pregătire, uite cum arată pregătirea din spatele camerei. Așa se întâmplă la fiecare reclamă dincolo de ceea ce ajunge pe ecran, oamenii, povestea, planificarea, unghiul optim - totul se leagă!

Școala și examenul de coaching

Pentru a îți da seama de ce spun că a trece prin școala aceasta de coaching, prin examenul cu un client real dar și prin sesiunile practice este transformațional o să îți spun ce a zis clientul: „ai identificat fix niște cuvinte cheie pe care nici măcar nu conștientizam cât de des le folosesc”.

Resurse de training online (11)

Atunci când m-am apucat de pilula de training motivul pentru care am început să scriu a fost să ofer unelte celor care sunt la început de drum în training, sau inspirație celor care caută ceva nou. Și treptat oameni au venit către mine spunându-mi cât de folositoare le-au fost articolele mele.

Toastmasters Bootcamp

Pentru că atunci când vine vorba despre un training online ai nevoie să ții lumea lângă tine, mai mult decât bazându-te pe carismă - în sesiunea aceasta am folosit Prezi, chat-ul, jamboard-ul și interacțiunea vocală. Din păcate, un minus al Prezi este că nu pot da link-uri active pe chat - așa că aici intră producătorul.

Marketing din cărămizi

Am râs mult pentru că atât colegii din clubul Toastmasters, cei din birou cât și personal m-am identificat în două tipologii: posesorul de pisică și cel care face cu mâna. Tu care ești? Dar membrii echipei tale?

Despre productivitate

Astăzi vreau să vorbesc despre obiceiurile care mă fac să fiu productivă și organizată. Asta pentru că sunt mândră de faptul că având proiecte atât la birou, cât și în afara lui - mă țin de ele pentru a le duce la bun sfârșit, în timpul acordat și chiar mai repede. Nu am o baghetă magică, ci doar câteva obiceiuri pe care mi le-am cultivat în timp (cu greu - pentru că vorbim de schimbări fundamentale).

Ikea și salvarea planetei

Toate cele de mai sus, oferă o adevărată provocare celor din întreaga lume când vine vorba de a le propune campanii. Plasticul sumarizează peste 80% din poluarea găsită în oceanele și mările globului, având un impact negativ îngrozitor asupra vieții marine. Așa că studenții cursurilor creative de la MADS din Federația Rusă au venit cu o propunere de campanie fantastică.

Gândirea pozitivă vs gândirea sănătoasă

Fiecare dintre noi avem discuții cu noi înșine și pe baza acestora luăm anumite decizii. Acestea se dovedesc în timp a fi bune sau rele, însă indiferent de asta - sunt ale noastre. Însă felul în care direcționăm acest dialog intern ține mult de credințele și maturitatea noastră emoțională. Acestea pot fi lucrate în terapie, sau pentru cei mai autodidacți pot să identifice anumite comportamente nesănătoase și să lucreze să le corecteze. De ce ai face asta? E simplu, calitatea vieții noastre - fericirea dacă vrei să folosești cuvinte poetice - ține foarte mult de felul în care vorbim noi cu noi și ce acțiuni luăm pe baza acestei discuții interne.

Întrebări-puternice

Încă de când eram mică pentru mine întrebarea „de ce?” aducea multă lumină. Asta pentru că întodeauna am fost tentată să mă las pradă auto-analizei. Și în momentul în care găseam răspunsul la de-ce-ul unei acțiuni, puteam liniștită merge mai departe.

De când am început călătoria mentoratului în diferite organizații „de ce?” a rămas cu mine. Am adăugat „cum?” și „când?”. Acestea indiferent de cultura sau de experiența oamenilor sunt în continuare întrebări puternice.

Resurse de training online (9)

De la petreceri în pijamale, la sesiuni de training, interviuri, podcast-uri…și mai știu eu totul via zoom. Cu gașca din Toastmasters ne organizăm la un pahar de vin și un joc cu ajutorul telefoanelor, zoom-ului și a unui site de jocuri. Așa că inspirată de această practică m-am apucat să caut jocuri pe care le poți face fie într-o pauză a unei sesiuni de training, fie cu echipa ca parte dintr-un team-building virtual.

De la bullying la marketing

Având în vedere puterea pe care o au influencers și felul în care aceștia nu înțeleg responsabilitatea pe care o au în educația comunităților acest articol mi se pare la fix. Am urmărit ca și tine cum un vloger a concluzionat ce îi trebuie sexual unei fete de 16 ani îmbrăcată în fustă scurtă ca apoi când lumea a dat cu el de pământ să își ceară scuze în cel mai penibil mod. Gândirea va rămâne, la fel și cei care îl urmăresc tocmai pentru ceea ce a spus.

De ce Toastmasters?

Ai nevoie de exercițiu pentru a menține atenția publicului, ai nevoie de muncă pentru a avea abilitatea de a susține un discurs informativ, persuasiv sau amuzant, ai nevoie de implicare și efort pentru a îți gestiona emoțiile într-un mod care să îți facă prezentarea de impact.

Resurse de training online (8)

Articolul face parte din seria „Life of a trainer” unde adun diverse jocuri și activități pe care le poți face în timpul sesiunilor de training. Fie că ești la început sau că ai ani de activitate poți găsi ceva interesant de pus în aplicare.