De la bullying la marketing
Având în vedere puterea pe care o au influencers și felul în care aceștia nu înțeleg responsabilitatea pe care o au în educația comunităților acest articol mi se pare la fix. Am urmărit ca și tine cum un vloger a concluzionat ce îi trebuie sexual unei fete de 16 ani îmbrăcată în fustă scurtă ca apoi când lumea a dat cu el de pământ să își ceară scuze în cel mai penibil mod. Gândirea va rămâne, la fel și cei care îl urmăresc tocmai pentru ceea ce a spus.
În astfel de cazuri este responsabilitatea oamenilor din companii și agenții de a verifica omul, dar și cei idei scoate pe canalele sale. De asemenea, semnarea unui contract în care se stipulează clar că la astfel de deraiaje este responsabil să plătească daune brandului - i-ar face pe mulți mai atenți în comunicare. E drept că nu va schimba comportamentele și gândirea însă e important să începem de undeva.
Marketingul nu pornește mereu de la idei geniale puse în aplicație de un om, uneori are în spate o poveste tristă cu un final frumos. Pentru ca răul să aibă succes este suficient ca oamenii de bine să nu facă nimic.
Un băiețel fan al Universității din Tennesse a venit la școală în ziua dedicată susținerii instituției școlare într-un tricou portocaliu pe care prinsese o foaie A4 pe care desenase logo-ul - așa cum știuse el mai bine. Pentru că nu avea echipamentul oficial al universității copilul a devenit creativ și și-a improvizat ceva astfel încât să își arate susținerea așa cum știa el mai bine. În pauza de prânz a fost badjocorit de colege pentru gestul lui, lucru care l-a marcat. Profesoara sa a luat atitudine și prin postarea pe care aceasta a făcut-o povestea tânărului a devenit virală. Iar Universitatea din Tennesse i-a transformat desenul într-unul oficial ce acum stă pe tricourile aflate în magazinul propriu.
Banii strânși în urma vânzării vor fi donați către o organizație anti-bullying. Mai multe despre subiect poți citi în articolul celor de la ABC.