All in Training

Resurse de training: Discursuri de 1 minut

Azi am ales să vorbesc despre un exercițiu care ajută foarte mult oamenii să pășească în afara zonei de confort într-o modalitate amuzantă și în siguranță. Plus să își îmbunătățească abilitățile de vorbit în public. Cum îl poți folosi este la latitudinea ta după ce citești ce trebuie să faci. 


Discursuri de un minut

Resurse de training: Spune ca mine!

Jocul facilitează discuția despre felul în care limbajul corpului întărește discursul pe care îl avem, oricât de bine scris ar fi acesta. Este importat să întărești la final, în zona de debriefing, cât de important este să fim conștienți de felul în care comunicăm cu trupul pentru a ne asigura că proiectăm mesajul corect

Resurse de training: Spune-mi o poveste

Jocul pe care ți-l propun azi te va ajuta în workshop-urile de comunicare, dar și cele de creativitate. Durează în medie cam 15 minute și este foarte ușor de folosit. Așa cum știi sub tag-ul „Life of a trainer” găsești resurse pe care le poți folosi în sesiuni de facilitare, la școală, în training sau ca încălzire la o ședință informală.

Resurse de training: Go BANANAS

Poate mai bun energiser este cel care te face să zâmbești și care te ajută să te relaxezi alături de întreg grupul. Am câteva în tolbă și de cel care îți vorbesc azi este unul dintre ele. Îmi aduc aminte de prima oară când l-am încercat din papuci de participant, am râs până am făcut febră musculară la burtă.

Resurse de training: A cui e viața asta?

Săptămâna viitoare în Bootcampul Toastmasters voi susține un workshop dedicat Leadership-ului. Asta după două săptămâni în care am discutat mult despre zona vizuală. Așa că m-am gândit ca la resursa de training de săptămâna asta să descriu un joc menit să spargă bariere. A doua caracteristică a exercițiului este aceea de a duce grupul spre o cunoaștere dincolo de superficialul „mie îmi place roz!”, „și mie!” Iar a treia este faptul că se bazează mult pe vizual.

Resurse de training: Agitat

Mi-am promis că în weekend voi scrie atât despre experiența de la Teach for Romania cât și despre vacanța în Albania. Așa că azi am ales să vorbesc despre un exercițiu simplu de motivare. Asta pentru că am un nivel ridicat în perioada asta :) și am zis să îți dau și ție!

Resurse de training: Cele 4 cadrane

În funcție de ce vrei să obții la finalul exercițiului, îți pregătești întrebările pentru a fi pe tema trainingului tău. Dacă este despre comunicare - alegi întrebări din zona aceasta, dacă vorbim despre lucru în echipă - mergi cu întrebări care au legătură cu dinamica grupului etc.

Cum dezvolți soft skills în Toastmasters?

Ce înseamnă abilități soft (soft skills)? Sunt acele trăsături de caracter sau aptitudini interpersonale care se referă la abilitatea de a interacționa și lucra cu ceilalți. În general, ai legătură cu inteligența emoțională și sunt utile în orice aspect al vieții noastre și în orice industrie. Aici intră comunicarea interpersonală, lucru în echipă, adaptabilitatea, creativitatea, etica, managementul timpului, atenția la detalii sau leadership.

Resurse de training: Numără până la...

Exercițiu pe care ți-l propun astăzi este menit să lucreze partea de comunicare într-o echipă. Așa cum știm acest lucru este important atât în viața noastră de zi cu zi, personală și profesională. Cercetările din anii 70 au arătat că împărțim felul în care înțelegem regulile comunicării în următoarele procente: 7% verbal, 55% limbaj non-verbal și 38% paraverbal (tonul, volumul și ritmul vocii). Așa că un exercițiu în care fiecare membru al echipei devine atent la felul în care comunica, dar și în care i se comunică, nu strică să existe niciodată în tolba unui trainer :).

Resurse training: Feedback într-o respirație

Dacă mă urmărești pe Facebook deja știi că pe durata vacanței în Albania am avut puțin spre deloc acces la internet. Nu mă înțelege greșit - suferința a fost minimă - fiind pe plajă, la mare și la soare. Acesta însă a fost motivul pentru care nu am reușit să public un alt articol din seria „Life of a trainer” așa cum mi-am propus. E ok, lecția învățată? Atunci când mă lovește inspirația să scriu mai multe articole, pe care să le programez spre publicare. Lucru care se întâmplă chiar acum (e marți seară, dar articolul va apărea în cursul zilei de miercuri prin programare). Așa chiar dacă ajung în situația de săptămâna trecută - tu vei avea ce citi, iar conștiința mea va lenevi liniștită.

Mentoratul în Toastmasters

Urmează partea dificilă:

  • stabilirea de obiective (ale ucenicului și ale mentorului),

  • stabilirea unui termen realist pentru a atinge aceste obiective,

  • cantitatea de muncă pe care ești dispus să o depui,

  • timpul pe care ești dispus să îl investesti.

Resurse training: Salut, Pisicuță!

Sub tag-ul „Life of a Trainer” vei găsi de acum înainte mini articole pe acest subiect. Sper să-ți fie de folos și m-aș bucura ca atunci când le pui în practică să-mi spui despre experiența ta într-un comentariu pe blog sau un mesaj privat pe facebook. 

Toastmasters - o nouă conferință de district

Workshop-ul meu de 45 de minute a avut în vedere Strategia de PR a unui club viabil. Recunosc că așteptam să am foarte puțini oameni în sală, așa că am fost surprinsă plăcut să văd că nu erau suficiente scaune. În urma acestui eveniment, am primit multe feedback-uri pozitive cu privire la o viitoare activitate în TM. Pentru mine, o sesiune de training este una reușită dacă cei din sală pleacă măcar cu un singur lucru pe care îl pot aplica ulterior, cu ușurință. Dacă este să mă iau după mesajele primite

4 formule de copywriting

Am pus tag-ul Toastmasters și pentru că aceste formule le poți folosi la fel de bine în a îți face articole frumoase, texte pentru reclame sau pentru a dezvolta un discurs de impact pentru cei care te ascultă. De multe ori primesc întrebarea de la mentee - de unde încep sau nu știu cum să îmi aranjez ideile - și așa acest articol răspunde la două întrebări dintr-un foc.

7 tehnici de a dezvolta conținut creativ în scris

mi-a venit inspirația de a face două articole: primul referitor la tehnici de copywriting și al doilea pe care îl găsești aici este despre formule de copywriting. Dacă scrii des sper să-ți prindă bine aceste metode - pe care poate le folosești deja sau poate cauți inspirație să îți schimbi stilul și vei găsi ceva care să te ajute aici.

Câte abilități dezvolți în Toastmasters?

Printr-o implicare activă în Toastmasters, prin asumarea activă de roluri (mai ales alea care te fac să te simți mai puțin confortabil) la ședință, în una dintre echipele clubului (Relații Publice, Educație, Membrii), prin candidatura pentru unul dintre rolurile de conducere ale clubului sau de ce nu, arie, divizie, district poți dezvolta peste 250 de abilități de conducere și comunicare.

Conducere defensivă

După ce am trecut prin astfel de cursuri, aș face obligatoriu la școala de șofer proba conducerii defensive cu tot ce înseamnă ea – de la ieșitul dintr-un vehicul avariat, la frânare cu sau fără ABS, la mersul în condiții de gheață – până la frânarea la punct fix. Ar fi cu siguranță mai puține incidente pe stradă, iar cei care acum conduc sub impresia că sunt siguri pe șosea neconștientizând ce pericol sunt pentru ei, dar mai ales pentru ceilalți participanți la trafic s-ar gândi de două ori.    

Dacă vrei să reușești dedică-te exercițiilor zilnic, chiar dacă e doar pentru 5 minute. De asemenea, citește orice articole din cele mai variate domenii, cărți beletristică, sau alt gen care te pasionazează, fă rebus totul pentru a avea un vocabular ținut în priză și prin acest antrenament intens al creierului în câteva luni vei reuși să reduci numărul ă-urilor și a cârjelor adiționale.