All in Blog

Marketing din cărămizi

Am râs mult pentru că atât colegii din clubul Toastmasters, cei din birou cât și personal m-am identificat în două tipologii: posesorul de pisică și cel care face cu mâna. Tu care ești? Dar membrii echipei tale?

Despre productivitate

Astăzi vreau să vorbesc despre obiceiurile care mă fac să fiu productivă și organizată. Asta pentru că sunt mândră de faptul că având proiecte atât la birou, cât și în afara lui - mă țin de ele pentru a le duce la bun sfârșit, în timpul acordat și chiar mai repede. Nu am o baghetă magică, ci doar câteva obiceiuri pe care mi le-am cultivat în timp (cu greu - pentru că vorbim de schimbări fundamentale).

Ikea și salvarea planetei

Toate cele de mai sus, oferă o adevărată provocare celor din întreaga lume când vine vorba de a le propune campanii. Plasticul sumarizează peste 80% din poluarea găsită în oceanele și mările globului, având un impact negativ îngrozitor asupra vieții marine. Așa că studenții cursurilor creative de la MADS din Federația Rusă au venit cu o propunere de campanie fantastică.

Gândirea pozitivă vs gândirea sănătoasă

Fiecare dintre noi avem discuții cu noi înșine și pe baza acestora luăm anumite decizii. Acestea se dovedesc în timp a fi bune sau rele, însă indiferent de asta - sunt ale noastre. Însă felul în care direcționăm acest dialog intern ține mult de credințele și maturitatea noastră emoțională. Acestea pot fi lucrate în terapie, sau pentru cei mai autodidacți pot să identifice anumite comportamente nesănătoase și să lucreze să le corecteze. De ce ai face asta? E simplu, calitatea vieții noastre - fericirea dacă vrei să folosești cuvinte poetice - ține foarte mult de felul în care vorbim noi cu noi și ce acțiuni luăm pe baza acestei discuții interne.

Întrebări-puternice

Încă de când eram mică pentru mine întrebarea „de ce?” aducea multă lumină. Asta pentru că întodeauna am fost tentată să mă las pradă auto-analizei. Și în momentul în care găseam răspunsul la de-ce-ul unei acțiuni, puteam liniștită merge mai departe.

De când am început călătoria mentoratului în diferite organizații „de ce?” a rămas cu mine. Am adăugat „cum?” și „când?”. Acestea indiferent de cultura sau de experiența oamenilor sunt în continuare întrebări puternice.

De la bullying la marketing

Având în vedere puterea pe care o au influencers și felul în care aceștia nu înțeleg responsabilitatea pe care o au în educația comunităților acest articol mi se pare la fix. Am urmărit ca și tine cum un vloger a concluzionat ce îi trebuie sexual unei fete de 16 ani îmbrăcată în fustă scurtă ca apoi când lumea a dat cu el de pământ să își ceară scuze în cel mai penibil mod. Gândirea va rămâne, la fel și cei care îl urmăresc tocmai pentru ceea ce a spus.

De ce Toastmasters?

Ai nevoie de exercițiu pentru a menține atenția publicului, ai nevoie de muncă pentru a avea abilitatea de a susține un discurs informativ, persuasiv sau amuzant, ai nevoie de implicare și efort pentru a îți gestiona emoțiile într-un mod care să îți facă prezentarea de impact.

Cum să îți faci un Bullet Journal sau Planner în 5 pași

În articolul acesta îți voi povesti despre cum să începi viața alături de un Filofax sau cu o agendă menită pentru planificare. Cum și ce fel de agendă am ales, voi vorbi despre codurile de culoare pe care le folosesc și cum. Ceea ce am eu este o combinație între bullet journal (bujo - conține multe elemente grafice pentru organizare și identificare facilă) și un planner.

7 lucruri pe care le-am învățat în pandemie!

Dacă ar fi însă nevoie să numesc doar un singur lucru pe care îl iau cu mine, acela ar fi echilibrul. Ai fi zis că după un burn-out care a dus în depresie aș fi învățat lecția de fi atentă la cum adaug lucrurile pe listă. Se pare că aveam nevoi de o reamintire și după o zi de somn, m-am trezit la realitate! Și mi-am notat acolo unde pot vedea zilnic lecția: acceptă proiecte, doar după ce finalizezi unul!

Dezvoltare în izolare podcast

A spune despre mine că sunt „devoratoare” de podcasturi e poate prea mult, însă îmi place să le ascult pentru că este o modalitate la purtător de afla cele mai noi lucruri, de a asculta oameni interesanți, dar și de a îmi petrece timpul într-un mod de învățare oricând, oriunde.

5 lucruri pentru care să nu ceri iertare

Și uite așa mă gândeam că sunt anumite lucruri pe care ar trebui să le facem tot anul, nu doar de sărbători. Am mai scris pe subiect așa că nu o să bat moneda pe fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Azi m-am gândit să scriu despre 5 lucruri pentru care nu cred că ar trebui să îți ceri iertare

Călătorie în jurul lumii

Despre abilitățile de facilitare și ce „tips & tricks” pentru online am mai prins, voi scrie într-un articol viitor, acum voi merge la evenimentul din Hong - Kong.

Pe Aaron Leung l-am cunoscut datorită implicării active în Toastmasters. Cu o istorie bogată în partea de cluburi online, Aaron a organizat nenumărate evenimente în perioada aceasta. Motivul? Oferirea de informații bazate pe experiența lui ca membru în multiple cluburi online Toastmasters. Atunci când a deschis invitația pentru cineva să fie vorbitor în cadrul unui eveniment despre învățare online - am sărit la oportunitate! Și uite cum am pregătit un discurs de 5 minute despre ce înseamnă viața de membru Toastmasters în pandemie. Câte lucruri am învățat și ce abilități mi-am dezvoltat sau aprofundat. Apoi am folosit cu ei jocul de aici, rugându-i să își treacă numele sau orașul de unde sunt și să așeze post-it-ul pe hartă. La final cei peste 60 de participanți mi-au lăsat acest cadou:

Netiquette în conferințele video

De când am intrat în carantină particip în medie la 7 - 8 întâlniri pe zi, în medie minim 20 de oameni pe ședință. Dacă mai am și un weekend plin, atunci se mai adaugă și acolo niște ore și oameni. Săptămâna trecută au fost aproximativ 2000 de oameni cu care m-am „văzut”. Și asta într-o săptămână relaxată.

Fiind online oamenii tind să fie mai relaxați, însă așa cum spuneam și aici e important să pregătești o astfel de sesiune. Și azi voi vorbi despre 3 lucruri pe care le poți face fie înainte de întâlnire (printr-un email sau anunț pe facebook), dar și o trecere în revistă a lor la începutul sesiunii. Astfel, toată lumea pornește din același punct.

Bud Light îți arată calea

În perioadă pandemică este dificil să faci marketing. Asta însă nu înseamnă că este imposibil. Spre exemplu, cei de la Bud Light susțin industria F&B (food and beverage) printr-un site unde restaurantele și barurile din America ce pregătesc mâncare pentru acasă. Orice afacere se poate înscrie, pentru a fi găsită de consumatori. Cu ajutorul #OpenForTakeOut Bud Light le oferă oportunitatea de publicitate tuturor ce doresc să fie pe site-ul ce s-a lansat vinerea trecută.

Rutină în timp de carantină

E perioada în care cei mai mulți dintre noi nu mai ieșim din casă. Asta înseamnă că dacă nu ne-am găsit încă o rutină suntem în perioada de adaptare. Uite ce a funcționat pentru mine în cele aproape 4 săptămâni de autoizolare și vezi ce îți poate face viața mai frumoasă în perioada asta:

8 lucruri pe care să le faci când intri într-o video-conferință - ghid

În ultimele 5 zile am participat la multe evenimente și cursuri dedicate design-ului online - despre cum faci prezentări sau cum ții traininguri, la sesiuni internaționale de schimb de know-how și traininguri pe care alții cu mult mai multă experiență în partea aceasta le-au oferit, până la simulări de concursuri online cu participanți de pe toate continentele.
Cum să mă îmbrac, cum vorbesc, pot să aduc prezentare, cum îi aud pe ceilalți - întrebări normale pentru oricine intră pentru prima oară într-o video conferință. În articolul acesta găsești 8 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a fi pregătit pentru o astfel de prezentare.