All in Blog

Cu cât este mai mult conținut împărtășit dintr-un loc, cu atât punctul din zona aceea devine mai roșu (mai fierbinte) pe hartă. Cei de la WWF France au venit cu acest plan de atac al hărților Snap pentru campainia lor #Artichotspot și prin împărtășirea unei serii de snap-uri din locul acela a creat primul punct „fierbinte” din zona artică.

De ce te ajută scrisul în training?

Țin de ceva vreme acest articol în drafts, și pentru subiectul acesta am zis să aștept momentul potrivit. Pentru mine scrisul a ajutat foarte mult atât în partea de design de training, cât și pe partea de livrare a lui. Acum câteva luni, în pauza de prânz una dintre amicele mele, trainer de profesie, mi-a mărturisit că nu s-a gândit niciodată să se apuce de scris și că nu știe cum ar putea să o ajute asta în carieră.

Acum vreo 6 ani, cred - tot prin ianuarie rugam pe cineva să mă ajute cu un logo - deja descoperisem de ceva ani trainingul, vorbitul în public și implicarea activă și vocea mea care dorea să scrie pe aceste subiecte mai des trebuia să aibă și o imagine care să i se potrivească. După mai multe propuneri m-am oprit la propunerea cu soare și cu valuri făcute din M-ul numelui meu. Atunci, ca și acum marea este parte din mine. Marin este poate cuvântul care mă reprezintă cel mai bine - toate nuanțele de albastru sunt pe lista mea de culori favorite, balta aia mare plină de valuri și pescăruși este locul meu favorit, iar apa este băutura mea preferată.

După ce ai făcut toate cele de mai sus, profilul tău este apt de a merge în lumea joburilor, caută să ai lista de contacte cât mai mare – pentru a vedea cât mai multe informații. Asigură-te că ai apăsat butonul de „Follow” la recrutatori sau firmele unde ți-ai dori să lucrezi, și rezervă zilnic câteva minute în care să fii activ pe platformă. De asemenea, activează ”Career advice” și ”Career interest” care își dau informații și le arată recrutatorilor că ești î

Așa cum vorbeam în articolul anterior pe care îl găsești aici, abilitatea de a transmite un feedback sau de a face o evaluare care să NU fie percepută ca rău-voitoare atunci când este constructivă este cu adevărat o artă. Când vrei să dai feeback, poți citi decalogul pe care l-am scris aici, și aș recomanda să ai în vedere aceste 4 lucruri:

- empatie (ție ți-ar plăcea să auzi cuvintele pe care le spui?),  

Cum dai feedback constructiv

Am învățat multe din Toastmasters și dacă mergi pe articolele aflate sub tag-ul acesta vei vedea diferite povești care leagă lucrurile pentru mine și face ca organizația menționată să fie una pe care o recomand oricui dorește să își dezvolte abilitățile de oratorie, dar și pe cele de leadership.

Moștenire primită de la bunicii noștri rezidenți ai peșterilor acum milioane de ani, creierul reptilian sau limbic este resposabil cu instinctul. Situat în spate, către baza capului – este zona unde locuiesc comportamentele animalice: foame, sete, frică, sexualitate. Aici se declanșează emoții precum teama, furia sau excitația. Poți spune că este modulul de comandă de unde se trimite semnal într-o situație de criză.

Ce faci când ești arsă de soare?

orice pas era un chin. Gazda văzându-mi mișcările de Robocap în misiune mi-a spus despre rețeta izbăvirii și tămăduirii. Nu am crezut, însă după 5 tipuri de ulei, loțiuni și ceaiuri aș fi încercat orice doar ca să pot sta în altă poziție decât șezând. 

Pathways - sau noul program educațional al Toastmasters

Recunosc că pentru mine este o perspectivă nouă, pentru că fiecare articol pe care îl scriu legat de Toastmasters va avea mai mulți evaluatori - ceea ce înseamnă că pe lângă a mi se citi blogul, voi primi feedback in scris - în mare parte concentrat pe zona constructivă cu ce aș putea face mai bine. Al doilea lucru interesant pentru mine este faptul că testez un LMS (learning management system) din papucii unui utilizator și nu a celui de designer de elearnings / trainer așa cum fac la muncă.

Care este scopul unui feedback? De a răspunde la, a îmbunătăți, schimba un comportament sau o situație. Acest lucru se întâmplă atunci când oamenii se simt motivați și/sau găsesc un scop în a face o schimbare. Dacă luăm povestea de mai sus, ce credeți?  

Drone la muncă

Un studiu de caz care integrează produsul clientului în contextul dat, făcând experiența publicului să fie fabuloasă - asta înseamnă creativitate, să implici inovația în marketing into marketing, dar mai presus de orice înseamnă să fii pasionat în ceea ce privește jobul tău.

Tu știi să faci cv-ul de două pagini?

Pasul al doilea, după ce am scos toate informațiile neimportante pentru un angajator (mi-a fost greu să renunț – dar în viață e bine să mai și lăsăm în spate unele lucruri), am început să lucrez la cuvintele cheie. La contabilitate ar fi analiză, atenție la detaliu, rentabilitate sau mai știu eu ce, pentru training: design, implementare, facilitare etc. Nu știu dacă mai este necesar să scriu, dar o fac: lucrurile din CV ar fi bine să fie reale. Dacă spui că ai făcut design de training, să știi măcar cu ce se mănâncă și cum se realizează unul. Sau dacă spui că știi să faci analiză de portofoliu, ai face bine să știi asta nu doar cum să deschizi un Excel.

Să știe că influențează viețile celor din jur prin felul lor de a fi și că fiecare lucru se întâmplă cu un motiv, iar o dată întâmplat nu va mai putea fi schimbat, singura cale este să mergem înainte și să ne luăm lecții din fiecare pas pe care îl facem. Trecutul este trecut și singura lui menire este aceea de a ne servi lecții, felul în care primim și acceptăm aceste lecții este responsabilitatea noastră, a fiecăruia.