Resurse de training online (5)

Resurse de training online (5)

Resurse de training online Ana M. Marin.png

În weekend m-am jucat și plimbat prin Roma datorită celor de la @questo și mi-am adus aminte de vremea când organizam vânători de comori prin orașele României ca parte din design-ul de evenimente naționale și internaționale. Acest lucru îi facea pe participanți să cunoscă locul și oamenii mai bine. Toate în timp ce se distrau. Așa că de ce nu am extrapune asta și în online ca parte a unei sesiuni de training?

Vânătoarea de comori online

Mărimea grupului poate fi între 4 și 50 de parcticipanți. Facilitatorul e bine să aibă cât de cât experiență pentru a se asigura că lumea trece prin proces așa cum trebuie. Ca timp poți să te joci oricât între 30 și 45 de minute* - însă este important să stabilești o limită - oamenii se vor implica mai cu energie dacă știu de această limitare a jocului. Materiale necesare: o listă bine alcătuită.

Pasul 1: Alcătuiește cu atenția lista „comorilor”. Aici poți avea două abordări:

  • aceea serioasă în care lucrurile pe care participanții le vor căuta, vor avea legătură cu elementele din curs. Spre exemplu, dacă faci un curs de branding personal - pot căuta pe un site dat de tine 3 elemente de branding personal.

  • aceea mai ludică în care pot căuta sau face gif-uri și stories pe social media cu o anumită tematică.

Pasul 2: Împarte-i în grupe, dacă ai un număr mai mare de participanți. Dacă folosești Webex sau Zoom îi poți împărți în camere de joacă. Dă-le o unealta de a colabora în echipă cum ar fi Jamboard-ul sau Miro. Pe această unealtă vor nota ce obiecte din listă au găsit.

Pasul 3: Dă drumul la start! Prima echipă care termină adu-o în camera principală a conferinței. *Ajustează timpul rămas în funcție de ei, însă nu ar mai trebui lăsați mai mult de 15 minute din acest punct. Ai grijă să faci această mențiune și la început, când vorbești de timp.

Pasul 4: Timpul a exprirat! Tot grupul mare e complet. Poți începe partea de debrief. Fiecare echipă nominalizează un prezentator și folosing funcția de whiteboard sau share la documentul colaborativ vor prezenta ce au găsit - ce element a fost cel mai dificil de găsit, cum au colaborat. Întrebările din zona aceasta vor fi în funcție de subiectul trainingului - pentru ca încet, încet să îi duci înspre sesiunea de învățare.

Pasul 5: Alege echipa câștigătoare. Poți face asta printr-un punctaj în funcție de obiectele adunate pe listă, poți folosi un poll (Mural, Google Slide, Menti, Zoom, Webex) unde fiecare votează o echipă - mai puțin pe a sa, găsești tu o modalitate :) Oferă un premiu virtual echipei - o diplomă trimisă pe chat, o melodie, un cod de reducere la ceva - găsești tu idei! :)

Sub tag-ul „Life of a trainer” găsești pe lângă resurse de training (în fiecare miercuri noapte) și experiențe din viața mea de trainer. Dacă ți s-a părut interesant articolul te rog apasă inimioara din dreapta.

Dezvoltare în izolare podcast

Dezvoltare în izolare podcast

5 lucruri pentru care să nu ceri iertare

5 lucruri pentru care să nu ceri iertare