Ce este un bullet journal? O modalitate creativă de a fi productiv cu timpul și activitățile tale. Ce ai nevoie să știi ca să începi? Ce materiale sunt necesare și e musai să fii artist ca să poți face asta?
All in Blog
Ce este un bullet journal? O modalitate creativă de a fi productiv cu timpul și activitățile tale. Ce ai nevoie să știi ca să începi? Ce materiale sunt necesare și e musai să fii artist ca să poți face asta?
Mi-am notat ca în decembrie să revin la subiectul bullet journal pentru a oferi un articol util celor care vor să încerce genul acesta de organizare, din punct de vedere productivitate și realizare a obiectivelor pe care ți le setezi.
Azi vin cu un joc, simplu, un fel de țomapan (Țări, orașe, munți, ape, păsări, animale și nume).. Și pe care îl poți juca și acum, pe zoom folosind: Wheeldecide - modificând-o așa cum ai nevoie. În articolul de astăzi vorbim însă despre Categorii.
Cutiile m-au surprins prin culori pale și plăcute, dar și printr-un design nou, diferit, care se îndreaptă clar spre premium. Fiecare pliculeț este împachetat separat, poți lua cu tine la drum un plic sau două, pentru a avea la birou sau le poți oferi colegilor și prietenilor. Pentru mine împachetarea separată e un mare plus la un ceai, în primul rând pentru că după ce desfaci cutia mare, savoarea și mirosul se mai duc dacă plicurile nu au acel extra ambalaj de protecție intermediar.
În vacanță am rămas fără telefon, deoarece l-am înecat în piscină. Istoria mea cu telefoanele nu este una prea strălucitoare pentru că sunt recunoscută că le pierd, sparg, scap, vărs - practic aș putea să-mi fac un canal de youtube despre telefoane rezistente având în vedere caznele la care le supun.
Anul acesta am spus că îl voi dedica educației. Motiv pentru care m-am și înscris în 2 organizații profesionale, urmând o a treia acum pe final de an. Tu din ce organizație faci parte?
Despre câți dintre oamenii din jurul tău ai putea spune că sunt carismatici? Și dacă închizi ochii și alegi unul singur, ce atribute ai folosi pentru a îl descrie? Dar ce verbe?
Și ce să vezi tot în perioada aceasta se organizează o competiție dragă mie datorită echipei care o organizează și a oamenilor fantastic de talentați pe care i-am cunoscut datorită ei: SuperBlog. Și uite că pauza mea nu va fi chiar totală ci va mai apărea pe ici pe colo câte un articol :).
Acest joc poate fi introdus într-un training de comunicare, leadership și la lucrul în echipă. Sau pur și simplu, într-o sâmbătă seară alături de prieteni. Pentru mai multe articole din serie, intră pe tagul de jos cu viața unui trainer.
Eu recunosc cu mâna pe inimă că aș participa la un astfel de experiment și nu prea, însă cel mai probabil m-ar bate curiozitatea și aș m-aș duce până la urmă. Tu?
Toate cele enumerate mai sus, sunt lucruri minore, care nu costă decât timp și atenție, le-ai putea chiar spune de bun simț. Însă, cu toate astea an de an o mulțime de români aleg litoralul lor, versus litoralul nostru.
Azi vreau însă să vorbesc despre transformare și implicare în protecția mediului, și am mai povestit despre IKEA aici - cu alte ocazii. Însă, din momentul în care am văzut catalogul lor lansat digital am lăudat design-ul și UX (experiența utilizatorului) și faptul că aleg să meargă pe digital.
Spre finalul cărții vei găsi partea în care se vorbește despre 3 obiceiuri mentale. Iar de aici mi-am luat o rutină pe care încerc să o introduc în agenda mea dinaintea unei sesiuni de coaching pentru a mă asigura că sunt prezentă 100%.
Articolele pe tema „Toastmasters” sunt scrise ca parte a căii educaționale pe care mi-am ales-o și în care unul din proiecte este despre dezvoltarea unui blog. Am ales, ca în fiecare vineri să scriu un articol bazat pe experiența mea din organizație.
Și pentru că orice reclamă bună are nevoie de multă pregătire, uite cum arată pregătirea din spatele camerei. Așa se întâmplă la fiecare reclamă dincolo de ceea ce ajunge pe ecran, oamenii, povestea, planificarea, unghiul optim - totul se leagă!
Pentru a îți da seama de ce spun că a trece prin școala aceasta de coaching, prin examenul cu un client real dar și prin sesiunile practice este transformațional o să îți spun ce a zis clientul: „ai identificat fix niște cuvinte cheie pe care nici măcar nu conștientizam cât de des le folosesc”.