Articolul este parte din seria „Life of a trainer” care are ca scop strângerea de resurse de activități diverse de training - cu precădere pentru cei aflați la început de drum, dar și pentru cei cu experiență care doresc să caute inspirația.
Carlsberg a dezvăluit zilele trecute cele două sticle făcute cu gândul la mediu înconjurător. Aflate la stadiu de prototip acestea sunt dezvoltate în cadrul cercetării dedicate Green Fibre Bottle. Călătoria grupului făcută pentru a creea prima „sticlă” din hârtie produsă din surse sustenabile de fibre de lemn - care sunt atât 100% bio cât și reciclabile complet.
Inspirat de la Susan M. HEATHFIELD icebreaker-erul de azi este unul extrem de simplu și în egală măsură, complex. :)) Aplicabilitatea lui ține doar de imaginația ta! Îl poți susține la întâlniri pentru a înțelege cultura organizațională, la traininguri de comunicare, sesiuni despre colaborarea în echipă, performance management, soluționarea conflictelor
Este anul femeilor în reclame se pare - pentru că în sfârșit se ascultă studiile. Femeile sunt vocea decizională la mașini. Pe lângă asta se adaugă faptul că mai mult ca oricând femeile își cumpără mașini, fără să se mai bazeze pe sugestia masculină. La începutul anului Mercedes-Benz a creat un film pentru YouTube pentru a sărbători Ziua Internațională a Femeii. Land Rover cu „Live for the city” s-a adresat tinerilor moderne, obișnuite cu orașul și digitalizate.
Această activitate poate fi folosit în workshop-urile de lucru în echipă, de comunicare, de strategie, leadership sau în team-building-uri. În funcție de profil, acolo va merge și debrief-ul. Concentrează-te pe ceea ce îți oferă grupul - nu direcționa discuția înspre ce vrei tu să le spui.
Scrierea unui discurs este una dintre cele mai frumoase părți ale oratoriei. Felul în care alegi cuvintele pentru a stârni imagini în mintea ascultătorilor, sau metaforele pe care le folosești pentru a stârni emoții în sufletul publicului - acestea fac diferența dintre un discurs bun și unul memorabil. Asta înseamnă artă! Și asta, la fel ca cea a oratoriei se învață.
Aleg cu atenție evenimentele la care mă duc, însă atunci când îmi permite timpul și pot să ajung la o conferință organizată de echipa BIZ. Asta pentru că știu că la ei voi găsi mereu oameni de la care pot învăța, evenimentele sunt bine organizate și plec cu inspirație pentru blog.
Să fii prezent la fiecare ședință și să faci deschiderea prin aminitirea celor 4 valori după care se conduc voluntarii Toastmasters: Respect, Intergritate, Serviciu și Excelență. Tot în partea de intro ar trebui să interacționezi cu fiecare invitat la scenă deschisă - să le afli așteptările, dar și cum au ajuns la întâlnirea clubului. Această parte vă ajută să identificați metodele de promovare cele mai eficiente, care aduc invitați la întâlnire.
Poți folosi markere de whiteboard și să personalizezi mingea cu întrebări în funcție de subiectul trainingului. Poate fi folosit în comunicare, în leadership, în project management, la train the trainers.
Urmăresc prezentările pe care cei de la Apple le au la lansările de produs cu interesul unui om care are ca pasiune vorbitul în public. Dacă am „furat” meserie de la Steve Jobs, acum mă uit ca să învăț
Pentru articolul de astăzi de la „Resursa de training” am ales să pun puțin creativitatea pe locul 1! Așa că poți salva articolul acesta pentru a apela la el atunci când ai o sesiune de training pe zona aceasta, inovație sau lucrezi în zona de coaching cu cineva care are un blocaj.
Budweiser vine cu o campanie ce a câștigat cel mai mare scor în „Percepție Culturală” conform Ace Matrix - lider în măsurarea eficienței unei campanii de advertising. Acest scor le oferă brandurilor posibilitatea de a cuantifica impactul atât pe cel pozitiv, cât și pe cel negativ în cultura și problemele sociale.
Un club este nimic fără membrii lui. Așa că al treilea om în club sau al treilea element al Sfintei Treimi este Vicepreședintele de Membri. VPM pe scurt.
Am scris din experiența mea și a celor pe care i-am cunoscut făcând rolul acesta de minune cu idei care sper să fie de ajutor oricărui VPM aflat la început de drum.
Resurse de training este o serie de articole dedicate celor la început de drum în training sau celor care doresc să faciliteze grupuri medii și mari și au nevoie de activități. În egală măsură, dacă ai experiență poate articolele mele te vor inspira atunci când ai nevoie să adaugi ceva în design-ul unei sesiuni. Poți găsi și restul materialelor sub tag-ul „Life of a trainer”
Ei bine, cei de la Channel 4 din Marea Britanie și-au folosit spectatorii și felul în care aceștia reacționau la oamenii de pe sticlă și au făcut o reclamă. Aceasta este menită să îți explice importanța părerii tale și faptul că ceea ce spui ajunge la prezentatori.
Exercițiu de azi este menit să exerseze gândirea laterală și felul în care analizăm probleme, generăm idei și cum construim pe ele. Pentru cei care au mai lucrat pe facilitare de workshopuri de gândire laterală – jocul acesta este similar cu cel al celor 6 pălării gânditoare inspirat de Edward de Bono. Diferența dintre cele două este că la metoda Disney este musai să avansezi cu grupul, și în ordinea pe care o să o descriu mai jos. Voi avea în curând și un articol pe tema „Pălăriile lui de Bono”, dar acum revenim la creativitatea noastră.
În articolul de săptămâna aceasta de la „Resurse de training” voi vorbi despre unul dintre exercițiile lui care se poate aplica pentru trainingurile de creativitate. Însă pentru că azi vorbim despre lucruri legate de advertising, o să urc aici poate cea mai inspirațională reclamă dedicată unui parc tematic Disney - cel din Paris:
Nu ai nevoie de experiență pentru a facilita acest joc și nici de materiale suplimentare. Însă ai nevoie de spațiu suficient ca persoanele să poată sta față în față. Se poate face cu grupuri medii și mari, e bine să ai număr par de participanți.
Uneori dacă sunt exact ce îmi trebuie și nu mai reușesc să îmi găsesc ceva asemănător chiar încerc să îi recuperez prin lipire, peticire, branțuire…doar să îi mai port. Însă, până să văd ce înseamnă să faci un bocanc Dr. Martens (am dedicat un articol acestui procedeu acum ceva vreme) nu m-am întrebat niciodată cum se face un pantof sport. Tu te-ai întrebat?