6 trucuri pentru varietate vocală

ai pornit pe drumul acesta - vei vrea să te asiguri că discursul tău are varietate vocală. Asta înseamnă că nu vrei să suni ca un profesor care încearcă să își adoarmă elevii. Pentru a putea să lucrezi asta, am câteva recomandări:

  1. Înregistrează-te!

  2. Volum

Toastmasters Residential Weekend

Despre Residential Weekend am auzit acum ceva ani de la unul dintre oamenii dragi mie, Andrei. Persoana care mi-a și deschis ușa pentru Toastmasters. Iar anul trecut, Cătălin - actualul director de divizie mi-a povestit despre experiența lui la eveniment și m-a încurajat să vin. Am trecut pe listă și am blocat calendarul. Și bine am făcut, îi sunt recunoscătoare că a acordat din timpului lui pentru a-mi povesti despre ce a învățat el în Cehia. M-am întors plină de energie și inspirație de acolo și asta spune multe!

Cele mai haioase reclame de la SuperBowl 2020

Nu te mai rețin să îți spun cât de mult costă să fii cap de afiș în finala de fotbal american. Pentru că pe lângă banii pe care îi dai pe air minute (minutul de difuzare) se adaugă și cele cu producția, agenția, filmarea, fee-urile celor care apar în reclame sau a regizorilor pe care îi vrei musai alături de tine.

3 niveluri de ascultare

Dacă în majoritatea timpului reușești să îi asculți pe ceilalți pentru a îi înțelege, deschis și dornic de a afla lucruri de la ei te poți încadra liniștit în zona 2. Dacă însă de cele mai multe ori când cineva vorbește cu tine îți lași gândurile să se împrăștie în cele 4 zări atunci cu siguranță ești în zona 1. Și poți ajunge în zona 2 cu puțin efort de conștientizare. Când îți dai seama că ești cu capul în altă parte, forțează-te să te întorci la discuție și să urmărești cu interes și curiozitate sinceră ceea ce are persoana din fața ta de împărtășit. Asta va aduce beneficii relațiilor personale și profesionale. Pentru nivelul 3 este nevoie să fii tu bine cu tine. Asta înseamnă să știi să îți asculți corpul, mintea și intuiția, bonus să fii atent 110% către cel din fața ta. Este o abilitate care se dezvoltă cu muncă și interes sincer pentru cel din fața ta.

Hair love - Oscar

Premiat cu statueta pentru cel mai bun film scurt de animație, pelicula celor de la Sony este despre dragoste în epoca digitală. Este despre familie și despre momentele prețioase pe care le putem avea împreună.

Zona de confort

nimeni nu își lasă cunoștințele și abilitățile tehnice care îl fac un coleg de succes pe birou la plecarea acasă. Așa că atunci când ești interesat de o anumită activitate, sau mergi la un eveniment sau un training pe care ți l-ai ales, fii convins că vei aplica ceva și la locul de muncă! Poate așa îți e mai ușor să pășești în afara zonei de confort știind că orice pas faci te va ajuta să fii mai bun acasă, dar și la birou.

Porsche The Heist Taycan

Spotul care este unul rapid, cu adrenalină și cu mult simț al umorului - este filmat parțial la muzeul Porsche din Stuttgart, în rest poți admira o parte din Germania cum ar fi Pădurea Neagră de unde izvorăște Dunărea, dar și alte modele ale producătorului, cum ar fi: 917K, Carrera GT, 918 Spyder, 911 RSR, 718 Cayman GT4, 911 Carrera 4S, 930 Turbo, și 911 GT2 RS.

Despre pozitivitate și obiceiuri

A fi pozitiv în gândire este un exercițiu de lungă durată. Nu înseamnă că ești ignorant, că alegi să vezi doar părțile bune și refuzi orice altceva, nu ești optimist rupt de realitate sau orice altă sintagmă se mai poate folosi atunci când vezi pe cineva că se concentrează doar pe plus. În urmă cu două săptămâni am susținut în cadrul ședinței Toastmasters Sirius un discurs al cărui subiect era „Gândirea pozitivă”, acolo am vorbit despre obiceiuri și ce înseamnă asta pentru o viață echilibrată :)

10 motive pentru 2019

Decalogul motivelor pentru care sunt recunoscătoare că 2019 a trecut și peste mine ar putea să conțină și 20 de motive. Nu pentru că a fost un an extraordinar, nu pentru că a fost un an prost - ci pentru că a fost! Acest obicei are legătură cu știința pozitivității despre care vorbeam acum câteva articole. A căuta în fiecare zi motive pentru care ești recunoscător îți ajută creierul să se concentreze pe partea pozitivă a lucrurilor care ți se întâmplă. Evident că sunt și părți mai puțin bune, însă aici vine toată lecția: capacitatea de a le lăsa în urmă și a nu le lua cu tine.

Top 5 abilități LinkedIn și Toastmasters

În fiecare an, în prima zi a lui ianuarie Linkedin lansează un top al abilităților pe care companiile le caută la angajați. Îl găsești în totalitate pentru citire aici. Mai sunt câteva zile până când vedem ce ne aduce 2020, așa că azi vreau să vorbesc despre cele pe care 2019 le-a adus în față, făcând o paralelă între programul educațional pe care Toastmasters îl pune la dispoziție. Asta pentru că printre cele 250 de abilități se află și cele aflate în top 10 menționat de LinkedIn. Așa poate pe anul 2020 îți pui pe lista de lucruri de făcut și o vizită la unul dintre cluburile din vecinătatea ta.

Conform LinkedIn 57% dintre liderii seniori spun că abilitățile soft sunt mai importante decât cele considerate hard.

Nu am timp!

Dacă nu ai pe cineva care să intre cu întrebările bocanci peste tine și suferi de sindromul „nu am timp” fă-ți o agendă. Scrie la minut lucrurile pe care le faci pe parcursul unei zile. Include și cât stai activ pe social media, te uiți la televizor, băutul de cafea la o bărfă cu cei din clădire sau uitatul pe geam. Vei vedea că la finalul zilei ai multe momente care nu îți aduc nici un beneficiu - nici măcar de relaționare sau de dezvoltare. Dacă sunt ocazionale - e ok, e normal să ai mai multe astfel de momente în 24 de ore. Însă dacă mai bine de 4 ore sunt petrecute cu așa ceva - ai deja o rezervă de timp pe care o poți aloca relaxat în altă parte. Ai deja timp pentru o activitate pentru sufletul tău.

Așa că atunci când auzi pe cineva care îți răspunde cu „nu am timp” întreabă-te despre „de ce?”-ul din spatele acestui răspuns.

Brand personal

Fie că vrei să îți schimbi jobul, să ai mai mulți clienți, să faci angajări sau să îți extinzi rețeaua – brandul personal ajunge la persoana cealaltă înaintea ta. Majoritatea persoanelor cu care discut îmi spun că după ce am fost recomandată (coaching, training, strategie etc), m-au căutat pe Google să afle lucruri despre mine. Și primul pas pentru a verifica această teoria brandului personal este să dai un search pe Google după numele tău. Apari în prima pagină de căutări? Dacă da – e de bine. Ceea ce apare acolo – sunt lucrurile care vrei să fie în văzul lumii? Dacă da – continuă să faci o treabă bună! Dacă nu – hai să povestim în continuarea articolului.

Cronică de film: Se-ncinge treaba!

Keegan - Michael Key pe care s-ar putea să ți-l aduci aminte din „Predator”, „Let’s be cops„ sau „Tommoraow Land” alături de John Leguizamo, sunt o parte din echipa lui Cena. „Romeo și Julieta” din 1996 a fost și este unul dintre filmele mele favorite, acolo a fost unde l-am remarcat în rolul lui Tybalt pe Leguizamo, însă a mai jucat și în Moulin Rouge, John Wick: Chapter 2 și este vocea lui Sid din Ice Age: Collision Course. Cei 3 adulți, încearcă să le țină piept celor 3 copii - iar asta nu face decât să îi pună pe toți în situații amuzante pentru spectatori. 

Despre ascultare

Asta m-a inspirat să scriu acest articol și să intru din nou într-un subiect pe care l-am tratat pe la jumătatea anului trecut: Ascultarea.

Pentru mine să ascult înseamnă că atunci când sunt în conversații folosesc mindfulness pentru a rămâne prezentă. Încerc să nu judec, mă implic activ folosind refrazarea și întrebările deschise pentru a mă asigura că ceea ce a vrut să îmi transmită persoana cealaltă a ajuns la mine.

Vin Zilele Biz

Pentru industria evenimentelor de networking și informații Zilele Biz sunt situate undeva printre locurile fruntașe. Asta se datorează faptului că aduc pe scenă oameni din medii diametral opuse, cu pasiuni care mai de care mai diverse, cu modele de business variate. Cu durata de o săptămână ai ocazia să alegi sesiunea unde ai cele mai multe interese, fie ea antreprenoriat, CSR sau inovație. Sau poți merge la toate astfel încât să îți culegi informații și date de contacte și să vezi 65 de speakeri, fiecare cu exemple și povești extrem de interesante (asta dacă e să mă iau după experiențele anterioare).

Deși nu știu dacă reușesc să merg la tot evenimentul, însă pe lângă faptul că va fi într-o locației wow (Diverta Concept Store - unde abia aștept să ajung acum cu motiv nu doar din dorința de a îmi da jumătate de salariu pe carioci), mai adaug și curiozitatea mea de a veni cu idei noi de acolo și să împărtășesc cu tine ce am aflat!

5 lecții de Leadership în Toastmasters

Multă vreme am crezut că un bun lider trebuie să inspire, să îi facă pe alții să creadă că pot merge pe cărbuni încinși. După aproape 5 ani oficiali de Toastmasters am decis să vorbesc despre lecțiile pe care mi le-am luat din organizația aceasta.

Biz PR awards

Întrebată ce înseamnă pentru ea PR, Crenguța a răspuns în cea mai frumoasă metaforă:

Eu sunt fan filmele cu super eroi și îmi place personajul Mistique. Ea este albastră și are capacitatea de a se transforma în orice are nevoie. Cam așa ar trebui să fie și meseria de PR. E nevoie de o transformare continuă!