Walkman - 40 de ani de muzică

Walkman - 40 de ani de muzică

wallkman-40-bloggermarin.net.jpg

Îmi aduc aminte cât de tare mi-am dorit să am un walkman - deși nu prea mai erau la modă - eu tot îmi doream. Și l-am primit de un Crăciun! Mare bucurie am avut că puteam asculta muzica oriunde, oricum și când puneam căștile pe cap, parcă deja eram cel mai mișto copil din curtea școlii. Îmi aduc aminte că același sentiment l-am retrăit de alte două ori: când mi-am luat ipod nano 2 în săptămâna când a apărut și acum câțiva ani când mi-am pus în picioare prima pereche de Dr. Martens, pe care mi-o doream parcă de 100 de ani.

Din punctul meu de vedere marketing-ul făcut bine este acela care îți dă o poveste, te face să simți ceva atunci când în sfârșit ai produsul. Probabil acesta este și motivul pentru care Apple sau Converse au succesul nebun pe care îl au. Îți dau un stil de viață - la care să aspiri. E „cool”, e plin de culoare, e distracție, e relaxare.

Dacă mă citești, te-ai obișnuit deja să primești de la mine articole care vorbesc despre campanii de marketing făcute în afara cutiei. Astăzi însă am ales să vorbesc despre Walkman.

În 1979 Sony schimba felul în care ascultam muzică prin lansarea primului casetofon portabil. Puțin mai mare decât o casetă, le oferea melomanilor o modalitate ușoară de a lua muzica la drum. A fost lansat inițial sub nume diferite în funcție de piață: Soundabout (SUA), Freestyle (Australia și Suedia), Stowaway (UK). Însă la începutul anilor 80 denumirea de „walkman” a prins la nivel global, și este folosit și azi de către Sony pentru cele mai multe dintre dispozitivele audio portabile.

Sony Pressman a construit și un prototip - un exemplar modificat și a lansat walkman-ul pentru jurnaliști. Cunoscut în lumea întreagă drept „reportofon”.

2019 înseamnă 40 de ani de walkman - așa că hai să vedem clipul aniversar:

Nike, puterea la feminin

Nike, puterea la feminin

Cum dezvolți soft skills în Toastmasters?

Cum dezvolți soft skills în Toastmasters?