Ana M. Marin * Jurnal de călătorie

View Original

SuperErouToastmasters

De cele mai multe ori când se anunță un eveniment care nu ține de viața de club, întrebarea „de ce aș participa?” este probabil cea mai folosită. M-am gândit să scriu acest articol pentru că am fost parte extrem de activă în organizarea acestui bootcamp și pentru prima oară a existat un concept de eveniment declinat în toate materialele folosite pe parcursul weekendului. Dar și pentru a îi încuraja pe membrii mai vechi, și mai noi să vină măcar o singură dată pe an la o astfel de adunare.

De ce ai participa la un bootcamp de divizie? E simplu, viața din club cu prietenii, povești și legături pe care le solidifici întâlnire după întâlnire este una extrem de frumoasă - este și, cel mai probabil, unul dintre motivele pentru care vii la Toastmasters. Acum extrapolează și imaginează-ți cum ar fi să vină la întâlnirea clubului tău 100 de persoane - fiecare ar aduce bucățica lui de poveste și experiențe, este o imagine frumoasă? Ei bine, un boot camp exact asta înseamnă - o întâlnire cu oamenii asemănători celor din clubul tău, care aduc la masă experiențe diferite, și care prin împărtășire duc la sudarea unor alte prietenii.

Sursă foto: google

Timp de două zile, pe lângă petreceri ai parte de distracție, networking, dar și o experiență educațională:

  • în primul rând pastile dedicate celor care sunt sau doresc să devină ofițeri ai unui club. Fiecare club are o echipă de conducere care se schimbă fie la 6 luni, fie la fiecare 12 luni. Președintele anterior, Președintele, Vicepreședintele de Educație, cel de Relații Publice, Membrii, Secretarul și Sergentul - aceasta este echipa care stabilește o viziune și o direcție clubului. Și lor le sunt dedicate o serie de traininguri care să îi ajute să își intre mai bine în rol. Practic, cineva care a deținut un astfel de rol la el în club, vine și împărtășește din tactici, viziune și obiceiuri cu cei din sală.

  • în al doilea rând sunt traininguri pe diferite subiecte și prin aceste tipuri de evenimente ai acces la traineri buni - care împărtășesc din experiența lor și de la care fiecare dintre cei prezenți poate învăța ceva. Cum a fost spre exemplu cel susținut de mine pe Social Media unde am vorbit despre diferența de a avea mulți „going” la evenimentele de pe facebook, dar care te lasă cu scaunele goale în sala în ziua ședinței. Despre „dark social” și diferite platforme unde poți să ai prezență, dar și despre ce înseamnă un plan de resurse și unul de comunicare. Prezentarea de atunci o poți viziona aici.

  • în al treilea rând, dacă ai venit în Toastmasters pentru a te dezvolta atât în zona de public speaking, cât și în aceea de leadership - la un bootcamp vei avea oportunitatea să exersezi din plin - de la scrierea creativă și livrarea „la minut” a unor discursuri, până la sesiuni de evaluări și feedback.


În cazul bootcampului despre care am decis să scriu aici, așa cum spuneam mai sus am fost „vinovată” de conceptul evenimentului: #SuperErouTM. Acesta a adus pentru prima oară la o astfel de adunare: 120 de persoane, membrii Toastmasters din România, Bulgaria și Republica Moldova. Și mi-am dat seama, din nou, dacă mai era nevoie că oamenii caută experiența. Așa că strategia mea a fost gândită cu teaser, revealing, ofițerii diviziei au trimis filmulețe prin care încurajau oamenii să devină SuperEroii, design pentru vizualuri în social media pentru cluburi și pentru persoanele fizice, agendă și tag-uri iar asta a dus la succesul evenimentului, pentru că oamenii au fost extrem de încântați de a intra în jocul nostru.

Și tot weekendul a stat sub această direcție, inclusiv trainerii au adoptat # și l-au pus pe prezentărilor lor, integrând conceptul. Jocul numelor de super eroi a fost iar de succes, așa am aflat că sunt Cpt Crusader. Atunci când faci comunicare este extrem de important să le spui oamenilor povești, pentru că indiferent de vârsta pe care o avem ne plac, adorăm să fim implicați și parte dintr-o astfel de aventură.

Fii parte din următoarea aventură Toastmasters!