Ceaiuri noi la Fares
După ce doctorii mi-au interzis că mai beau cafea în cantitate industrială, am reînceput să beau ceai. De toate felurile și în toate cantitățile - asta pentru că mai ales dacă este unul aromat îl beau și rece. Favoritul meu încă de când eram mică este cel de mentă - dacă mai am și o felie de pâine prăjită cu unt și brânză - pot să îmi încep ziua ca și cum aproape ;) aș fi băut cafea. Vara aceasta nu îmi lipsește din frigider!
Aveam o vreme în care mergeam în ceainării pentru a încerca orice tip de ceai: alb, negru, verde, cu iasomie, cu lavandă - orice! Acum însă din când în când atunci când văd ceva nou la capitolul acesta mă las pradă curiozității și iau să încerc. În momentul în care am văzut că cei de la Fares oferă spre degustare comunității Super Blog 3 tipuri de ceai în rețete originale - nu știam cum să mă înscriu și eu mai rapid la o degustare! Din dulapul de la bucătărie nu lipsesc niciodată două ceaiuri de la ei: silueta perfectă și menta. Primul pentru că pe lângă acțiunile curative, are un gust genial! Iar menta de la ei rămâne favorită, oricând, oricum - așa că e nevoie să fie mereu aproape.
Acum să ne întoarcem la ceaiurile oferite de Fares pentru comunitatea Super Blog. Le-am primit rapid, frumos împachetate, chiar acasă. Mireasmă (busuioc și lămâie) ceai de răsfăț optim pentru revitalizare dimineața la micul dejun, mai ales cu lămâia exotică ce îți dă acel „ceva” plin de energie, necesar dimineața. Vigoare (măceșe și ghimbir) pentru miezul zilei, când ești în mijlocul lucrurilor și ai nevoie de o pauză parfumată și ghimbirul te înghiontește subtil. Tihnă (mușețel și trandafir) recomandat pentru liniștea serii, după o zi plină de termene limită și video-conferințe - mușețelul îți oferă acea liniște internă perfectă.
Cutiile m-au surprins prin culori pale și plăcute, dar și printr-un design nou, diferit, care se îndreaptă clar spre premium. Fiecare pliculeț este împachetat separat, poți lua cu tine la drum un plic sau două, pentru a avea la birou sau le poți oferi colegilor și prietenilor. Pentru mine împachetarea separată e un mare plus la un ceai, în primul rând pentru că după ce desfaci cutia mare, savoarea și mirosul se mai duc dacă plicurile nu au acel extra ambalaj de protecție intermediar. Așa că nu am cum să nu o menționez.
Acum să vorbim despre gust. Cum ziceam în primul paragraf, am înlocuit multe dintre cafelele din timpul zilei cu ceai. În seara zilei în care am primit coletul, în loc de o cafea mare cu spumă de lapte, am desfăcut Vigoare. Asta pentru că aveam niște prieteni în vizită și energia mea era cam scăzută după o zi de muncă. Aveam nevoie de ceva simplu, de durată medie, care să nu îmi afecteze somnul. Măceșele și aroma subtilă de ghimbir m-au electrizat pentru încă o oră. În momentul în care bucătăria s-a umplut de mirosul ceaiului meu, imediat am primit 4 căni pentru a le umple cu licoare :))). Habar nu aveam că am prieteni pasionați de ceai! :) Inclusiv partenerul meu a băut o cană mare de 1L, pe care o foloseam în general pentru cafeaua mea de weekend. Și a hmmmit apreciativ la gustul ceaiului.
Văzând că au un succes enorm le-am încercat pe toate în cele 3 feluri în care beau ceaiuri:
Cald - infuzat timp de 10 minute și băut cât încă ies aburi din cană. Aici Tihnă este fantastic!
Rece - infuzat, îndulcit cu puțină miere, lăsat la răcit și băut într-un pahar înalt în care în avans am aruncat două cuburi de gheață zgribulite. Mireasmă este perfect pentru asta!
Cu o idee de lapte - infuzat, scos plicul, turnat lapte cât să schimbe culoarea și apoi consumat cât încă este cald. Vigoare și Tihnă sunt la egalitate aici.
Gusturile sunt diferite, și sunt convinsă că fiecare găsește ceva care să îi facă paleta fericită. Prima aromă este puternică și o vei simți când iei prima înghițitură, a două aromă este subtilă și rămâne ca un gând după ce ai luat prima gură de ceai. Practic la Tihnă (mușețel și trandafir), gustul (after taste-ul cum îi zic americanii) care rămâne după terminarea ceaiului este unul discret de trandafir. Ca atunci când ai degustat o mică linguriță de dulceață.
La Mireasmă busuiocul e puternic și te va asalta nazal, lămâia însă va echilibra gustul într-un mod optim pentru a face degustarea plăcută. Personal, sunt încântată de descoperire și clar le adaug pe lista de achiziții pentru iarna asta :) Tu ai încercat vreunul? Pe final de articol hai să desenăm împreună o cană de ceai în 5 pași :)